سَویق که به آن در زبان گذشته ، «پِست» گفته میشده است. امروز به آن «قاووت» یا «پوره» نیز میگویند. باید بگوییم که فرهنگ دهخدا لفظ «قاووت» را ترکی میداند که اکثرا به معنای آرد یا حبوبات بریان شده است؛ اما این کلمه، گاه در مورد غیر حبوبات (مانند برخی میوهها یا تره بار) نیز کاربرد دارد. سویق یکی از محصولاتی است که در طب سنتی و اسلامی اهمیت خاصی دارد.سویق ارگانیک معمولا انواع مختلفی دارد : از انواع سویق میتوان به سویق عدس ، سویق گندم، سویق جو ، انار، سیب و غیره اشاره کرد. ما در این مقاله به یان که سویق ارگانیک چیست و نحوه تولید و خواص آن برای کودکان و بزرگسالان میپردازیم . با ما همراه باشید
سویق ارگانیک چگونه تولید می شود؟
بیشتر بخوانید: پودر ۱۲ جوانه غلات
برای تولد سویق ارگانیک میبایست از محصولات ارگانیک مانند گندم ارگانیک استفاده شود یعنی ماده اولیه مورد نظر در شرایط کاملا طبیعی تولید شده باشد .سویق ارگانیک از دو راه تولید میشود در اولین روش ابتدا سبوس گندم و جو را جدا میکنیم و بطور جدا آن ها را آرد میکنیم سپس به میزان برابر (وزنی) آرد جو و گندم را با آرد سبوس گندم و جو مخلوط میکنیم و خیلی آهسته تفت میدهیم تا حاضر شود، ولی در دومین راه گندم و جو را ابتدا حرارت میدهند سپس آرد میکننند .از آنجا که سبوس کمتر احتیاج به گرما دارد و زود میسوزد بهتر است جداگانه تفت داده شود و نکته دیگر این است که سبوس از مواد اولیه سلولزی است که جذب بدن نمیشود و شاید آرد کردن و حرارت دادن آن سبب شود که بدن بتواند از آن استفاده کند. با این توضیحات روش اول بهتر است. مقدار مصرف سویق دو کف (دو یا سه قاشق غذاخوری) صبح ناشتا میباشد.
اهمیت مصرف سویق ارگانیک برای کودکان
بیشتر بخوانید: پودر جوانه تقویتی بدن
در روایات اسلامی ما به خوردن سویق مخصوصا در ماه مبارک رمضان بسیار اشاره شده است .سویق کامل ارگانیک که متشکل از چند سویق دیگر است ( با پایه گندم ) بسیار برای بدن مفید است ، در صورتی که صبح در سحری از آن استفاده کنید معمولا تا افطار شما را نگه میدارد و باعث رفع گرسنگی میشود.علاوه بر بزرگسالان سویق ارگانیک کودک نیز وجود دارد که برای رشد کودکان بسیار مفید بوده است. خواص هر سویق با خواص همان چیزی که از آن درست شده است متناسب است. برای مثال هنگامی که جو از گندم دارای طبع سردتری است، از لحاظ مزاج نیز سویق جو هم از سویق گندم سردتر است؛ پس بهتر است قبل از تهیه و مصرف سویق یا قارووتها، طبع و مزاج خودتان رابشناسید تا انتخاب بهتری داشته باشید.به همین علت، برخی از سویقها را بر پایه ویژگی مصرفکننده یا خواص آن ها نامگذاری میکنند. مانند سویق کودک، سویق نوزاد، سویق چاقی، سویق لاغری.در هنگام خرید این سویقها هم دقت کنید به آن نیاز دارید یا نه.برای مثال اگر چاقی یا لاغری شما به کمکاری یا پرکاری غده تیروئید مربوط میشود، یا برای بیماری خاص دارو میخورید ، یا بیماری گوارشی دارید، با مشورت پزشک سنتی یا امروزی سویق و قاووت را مصرف کنید.به این نکته توجه کنید که سویق بیشتر از غذا یک دارو است پس حتما مسئله مشورت با غیر را در اولویت قرار دهید.
عرضه باکیفیت ترین سویق ارگانیک در ایران
در کشورمان با توجه به پیشینه طب سنتی، سویق مصرف زیادی داشته و طرفداران زیادی دارد . علاوه بر داخل کشورمان بحث صادرات سویق را نیز انجام میدهد و این امر بسیار رونق دارد. شما عزیزان میتوانید برای اطلاع پیدا کردن از قیمت و کیفیت انواع سویق گندم ، جو ،عدس، شلغم ،کدو سیب و غیره به بازار بروید و از تمامی این مسائل آگاه شوید که البته این امر مستلزم صرف هزینه و وقت زیادی است به همین منظور کارشناسان ما در اینجا هستند تا شما را در این امر کمک کنند و شما بتوانید از وقت و هزینه خود بکاهید